Predstavljamo delovanje samoorganizirani četrtnih in krajevnih skupnosti v Mariboru

Vljudno vas vabimo na javne dogodke, ki so tako ali drugače povezani s premišljanjem vstaj in širših družbenih sprememb. Obveščamo vas o dogodkih, na katerih bodo poleg vrste drugih govorcev tudi člani Iniciative mestni zbor predstavili delovanje samoorganizirani četrtnih in krajevnih skupnosti v Mariboru. Kot morda že veste, samoorganizacija občank in občanov v Mariboru teče že vse od februarja 2013 in do zdaj nam je uspelo vzpostaviti že štiri četrtne zbore, na katerih se prek 200 občank in občanov srečuje vsake 14 dni.

Vabila na dogodke, ki jih organizirajo druge organizacije, društva, institucije in iniciative vam posredujemo zato, ker tovrstne pobude razumemo kot poskus, da se informiramo in povezujemo, saj se spremembe v družbi lahko zgodijo le prek intenzivnih interakcij in prek izmenjave izkušenj, strahov in težav, s katerimi se srečujemo pri vsakodnevnem angažiranem delovanju na družbenem terenu.


- V četrtek, 11. aprila 2013, ob 17. uri v MKSMCju na Gregorčičevi ul. 4 v Kopru, bo organizirana okrogla miza z naslovom: Protesti in politično delovanje Mariborčanov 2012/2013. Dogodek organizirajo člani Društva peripatetikov Likej, člani Društva prijateljev zmernega napredka in člani Ustanove nevladnih na mladinskem polju Pohorski Bataljon.

več informacij >> okrogla miza


- V nedeljo, 14. aprila 2013, ob 11. uri v Galeriji Meduza Koper, Čevljarska ul.  34 v Kopru, bo javno vodstvo po razstavi: Fotoreporterji med aktivnimi državljani na trgih in ulicah mest Slovenije. Dogodek organizirajo Obalne galerije Piran / Gallerie costiere Pirano.

več informacij >> javno vodstvo po razstavi


- 18-20. aprila 2013, skozi vse dneve so na različnih prizoriščih v Mariboru in Ljubljani  organizirane skupščine, predavanja in delavnice v okviru HUB Meeting 2013 Lj-MB – srečanja mediteranskih in evropskih gibanj. Aktivnosti bodo potekale v Gustafu v Pekarni v Mariboru ter v Ljubljani v Socialnem centru Rog, na FDV in v Tiffanyju.

več informacij >> http://hubmeeting20a.wordpress.com