Zbor SČS Nova vas, 6. 9. 2018


Z zamudo, a na projektu parka ob Pekrskem potoku se dela

Na prvem popočitniškem zboru so Novo vaščani začeli na polno. Vse aktivnosti v zvezi z natečajem za projekt parka ob Pekrskem potoku so se nekoliko zamaknile in glavne aktivnosti bodo tekle prav v septembru, oktobru in novembru. Člani delovne skupine za Pekrski potok pri SČS Nova vas so z udeleženkami in udeleženci delili svoje strahove, ki so se jim podili po glavi, ko se stvari niso premikale kot je bilo dogovorjeno in sicer, da gre morda spet le za predvolilni projekt. Pa so na zadnjem sestanku z odgovornimi dobili zagotovila, da temu ni tako in da  bodo vsi predvideni koraki izvedeni pravočasno. To, kar je za prebivalke in prebivalce Nove vasi najbolj pomembno je, da je ohranjena zaveza, da bodo o projektih, ki bodo prišli v ožji izbor, pripombe lahko podali in jih bodo odgovorni tudi kolikor mogoče upoštevali. S tem bodo tudi vplivali na izbor rešitve za nastajajoči park.

Da si uporabniki in uporabnice želijo živ in dostopen potok, so že povedali na za to organizirani delavnici, pa se kljub temu v MČ Nova vas še najdejo taki, ki bi strugo potoka kar zabetonirali. S takim pogledom niti ni tako čudno, da so v četrti drevoredi in zelene površine zelo slabo vzdrževani. Tudi na to so opozorili na zboru in sklenili, da skupaj s fotografijami uničenih dreves zaradi parazitske bele omele, ponovno opozorijo pristojne občinske službe, da začnejo ukrepati. Pa da je opozoriti treba tudi na ponovno rokohitrsko odločitev občinskega vodstva, da zaradi obnove pomožnega igrišča v Ljudskem vrtu, podrejo topolov drevored ob Strossmayerjevi. Še ena odločitev čez noč in spet brez da bi strokovnjaki podali svoje mnenje in ocenili stanje dreves.

No, tudi na bolje se premika. Udeleženka je pohvalila delavce Nigrada, ki so urejali okolje v njeni soseski. Čistili so celo senčila na obcestnih svetilkah, menjavali žarnice, obrezovali grmičevje in sproti za sabo tudi vse počistili. Da se pri Nigradu nekaj premika, so opazili tudi drugi, da pa ni dobro to govoriti preveč na glas, da ne bodo spet direktorja zamenjali, so še sklenili.