VABILO NA ZBORE med 22. in 28. oktobrom


Nihče ne bo reševal problemov namesto tebe, lahko pa ti pomagamo

Samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti (SČS in SKS) vas v tem tednu vabijo na pet zborov,  kjer lahko v strpnem pogovoru s sokrajankami in sokrajani izpostavite probleme, ki vas žulijo in skupaj predlagate in poiščete rešitve zanje:

  • Zbor SČS Radvanje >> torek, 23. 10., 18.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • Zbor SČS Magdalena >> torek, 23. 10., 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • Zbor SČS Pobrežje >> sreda, 24. 10., 18.00 >> MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • Zbor SČS Tabor >> sreda, 24. 10., 18.00 >> MČ Tabor, Metelkova 63
  • Zbor SČS Center in Ivan Cankar >> četrtek, 25. 10., 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16

V skoraj šestih letih, odkar so se v Mariboru prebivalci s pomočjo Iniciative mestni zbor (IMZ) začeli samoorganizirati in se redno sestajati na zborih SČS in SKS, so dokazali, da se z vztrajnostjo in trmo, predvsem pa z osebno angažiranostjo, lahko reši marsikateri problem. In teh nikjer nikoli ne manjka. Na veliko njih so udeleženci na zborih opozorili, žal pa se jih niso bili vselej pripravljeni tudi aktivno lotiti. In to kljub pripravljenosti svojih sokrajanov, da jim pri tem pomagajo. Večina se namreč še ne zaveda, da njihovih problemov nihče ne bo reševal namesto njih, lahko pa jim sokrajani, ki so si v teh letih nabrali veliko znanja in izkušenj, pri tem pomagajo, predvsem pa jim lahko na veliko primerih dokažejo, da se izplača vztrajati in ne obupati na prvi oviri.

Eden takih je problem bivše tovarne Svila, kjer že dobro desetletje stanovalci ob dovozni cesti opozarjajo, da je ta neprimerna, brez pločnikov, čeprav poteka po šolski poti in tik ob stanovanjskih hišah, promet po njej pa je, zaradi vse več dejavnosti na tem prostoru, vsak dan gostejši. Zdaj je končno pripravljen načrt za novo dovozno pot in predstavitev občinskega podrobnega prostorskega načrta bo dve uri pred zborom, se pravi v sredo ob 16.00, prav tako v prostorih MČ na Kosovelovi.

Tudi na vseh ostalih zborih vam lahko udeleženci pokažejo, da se splača aktivirati, zato vas vabijo, da se jim pridružite.