ZBORI Samoorganiziranih četrtnih skupnosti Maribora
v tednu od 15. do 19. septembra

Samoorganizirane četrtne skupnosti v Mariboru, organizirane v devetih mestnih četrtih, ponovno delujejo s polnim tempom. Ta teden se lahko udeležencem zborov pridružite pri skupnem dogovarjanju o reševanju težav v svojem okolju na štirih zborih.

Najprej se bodo sestali Radvanjčani in to v torek, 16.9. ob 18.00 v prostorih Mestne četrti na Lackovi c. 43. Pogovarjali se bodo o kompleksni ureditvi prometa v Radvanju in kanalizaciji, ki  hitri rasti naselja pod Pohorjem ni bila prilagojena in jim zdaj povzroča nemalo težav.

V sredo, 17.9., prav tako ob 18.00, se bodo v prostorih Zveze prijateljev mladine, na Razlagovi 16, zbrali udeleženci združenih SČS Center in Ivan Cankar.V mestu je toliko prostorskih problemov, da se jim ni mogoče izogniti na nobenem zboru, tokrat pa bodo ponovno načeli tudi temo ureditve poti na Piramido in širše okolice Treh ribnikov.

V SČS Nova vas bo zbor v četrtek, 18.9. V prostorih MČ Nova vasna Radvanjski c. 65 se bodo sestali ob 18.00, tokratna tema pa je Cesta Proletarskih brigad, ki s svojim povečanim prometom načenja živce prebivalcev treh mestnih četrti ob njej. Dotaknili se bodo tudi reševanja propadajočih otroških igrišč v naselju.

Istočasno, to je v četrtek, 18.9. ob 18.00, bo v MČ na Vrbanski ul. 10, tudi zbor prebivalcev SČS Koroška vrata.Rušitev stavbe Mestne četrti , ki ji krajani nasprotujejo, ostaja glavna tema pogovora. Ker se bodo zbrali prvič po poletnem premoru,  se bodo gotovo odprli tudi novi problemi, ki jih bodo skušali rešiti.

Če mislite, da ste premajhni,
da bi lahko kaj spremenili,
poskusite zaspati s komarjem v sobi.

afriški pregovor