Zbor prebivalcev SČS Radvanje, 25.2.2014


Radvanjčani bodo to soboto z udarno akcijo za otroke uredili varno pot v šolo 

Na dvanajstem zboru prebivalcev SČS Radvanje sta bili udarni temi OŠ Ludvika Pliberška ter Degradirana in zapuščena zemljišča Radvanja.

Na naše povabilo se je odzvala Brigita GAJZER PLIBERŠEK, direktorica Urada za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varstvo in raziskovalno dejavnost mariborske občine.Seznanila nas je s potekom projekta energetske sanacije osnovnih šol, prebivalci Radvanja pa so posebej zahtevali pomoč Urada pri odstranitvi stebra visokonapetostnega daljnovoda.

Tudi k drugi udarni temi smo povabili goste in sicer Inšpektorat za kmetijstvo in okolje. Predstavnikov iz inšpektorata ni bilo, so nas pa povabili na pogovor na Inšpektorat. Dogovorjen je že termin in naša delegacija.

Dogovorili smo se tudi, da to soboto izvedemo akcijo Varno v šolo in z udarniškim pristopom prebivalcev Radvanja pripravimo šolarjem varnejšo v šolo.

Prebivalci Begove ulice so opozorili na nevarnost padcev kar nekaj dreves na Begovo ulico in njihove hiše. Iskali so rešitve pri nekaterih organih, vendar brezuspešno. Dogovorili smo se za skupno akcijo. 

Vabljeni na naslednji zbor, v torek, 11. 3. 2014 ob 18.00 v prostore MČ Radvanje na Lackovi 43.