Zbor SČS Radvanje, 17. 11. 2015


Radvanje bo pokazalo, kaj pomeni soodločati

Pa smo dočakali: konec tedna se odloča. Radvanje orje ledino soodločevalnega razporejanja občinskega denarja na slovenskih tleh, v nedeljo bodo namreč na glasovanju odločali o projektih, ki se bodo izvedli s sredstvi participatornega proračuna. Seveda je razumljivo, da postopki izvedbe še niso tako utečeni kot po svetu in bomo nekaterim nevščenostim med izvajanjem v prihodnosti morali nameniti več pozornosti.
Prestopamo v obdobje ogrevanja in Radvanjčani so še toliko bolj zaskrbljeni. Obiskali bodo medobčinsko službo, ki je odgovorna za čisti zrak, da jih o tematiki ustrezno pouči in priskrbi tiskovine, ki se jih bo razdelilo po radvanjskih gospodinjstvih. Udeleženci bodo še naprej vztrajali, da se v Radvanju postavi merilno mesto.
Na žalost prizadevanja okrog iskanja novega tajnika mestne četrti še niso obrodila sadov, vendar sta tokrat razveselili dve novici: okrog daljnovodnega stebra je zdaj ograja in prejeta donacija za ureditev Rosamanitove grobnice (hvala častnemu županu Hrastja, gospodu Novaku!).
Predvsem pa so si udeleženci zbora enotni, da je zdaj odločilni trenutek, ko Radvanje MORA stopiti skupaj, da doseže svoje cilje in si pribori izboljšave znotraj skupnosti - z oddaju glasu v nedeljo, 22. novembra 2015.