POLČAS!

Aktivni udeleženci samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS) Maribora vas vabimo, da se pridružite na enem od šestih zborov ta teden:

  • SČS Magdalena >> torek, 28. 6., ob 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • SČS Radvanje >> torek, 28. 6., ob 19.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • SKS Kamnica >> sreda, 29. 6., ob 18.00 >> KS Kamnica, Vrbanska 97
  • SKS Pekre >> sreda, 29. 6., ob 18.00 >> Dom kulture Pekre, Bezjakova 4
  • SČS Center in Ivan Cankar >> četrtek, 30. 6., ob 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16
  • SČS Koroška vrata >> četrtek, 30. 6., ob 18.00 >> MČ Koroška vrata, Vrbanska 10

To bodo zadnji zbori SČS in SKS pred počitnicami. Julija in avgusta se bodo sestajali le po potrebi, redno delo pa nadaljujejo že prvega septembra. Sezono bodo tudi letos zaključili s piknikom, tokrat v Magdalenskem parku in sicer v soboto, 2. julija, ob 15. uri.

Počitnic pa si, kot že pretekla tri leta, ne bodo privoščili v Iniciativi mestni zbor, kjer računajo, da bodo končno izbrane tiste MČ ali KS, ki se bodo letos pridružile MČ Radvanje pri izvajanju participatornega proračuna (PP). Gre za pet MČ in KS, kjer je potrebno izvesti zbiranje predlogov krajanov, ovrednotenje in glasovanje o njih. Tisti predlagani projekti, ki bodo dobili največ podpore krajanov (do predvidenega zneska za PP v proračunu MOM za leto 2017) bodo prihodnje leto tudi izvedeni. Aktivisti IMZ bodo krajanom pomagali pri seznanjanju z izbranim modelom PP, ozaveščanju o pomenu sodelovanja pri projektu, promociji in izvajanju zbiranja predlogov.

Tudi njim se lahko pridružite, saj so njihovi sestanki odprti vsem, sestajajo pa se v CAAP-u v Tkalskem prehodu 4 (Tkalka) vsak ponedeljek ob 18.00.