Zbor SČS Center in Ivan Cankar, 3. 12. 2015


Za vzdrževanje Mestnega parka letos namenili več pozornosti in časa

Stalna ekipa zbora SČS Center in Ivan Cankar se na minulem zboru, 3. decembra, ni odpirala novih problematik, raje se je še enkrat ozrla v aktivnosti, ki so v teku.

Delovna skupina za Mestni park, Tri ribnike in mestne hribe ugotavlja, da so pristojni v letu, ki mineva, za vzdrževanje Mestnega parka namenili več pozornosti in časa kot leto pred tem. Stanje na Piramidi se vidno izboljšuje, kar gre pripisati iniciativi povezanih vinogradnikov in trudu posameznikov. Delovna skupina bo pripravila načrt potrebnih aktivnosti za naslednje leto, udeleženci pa so mnenja, da bi bilo te potrebe kot načrt vzdrževanja vključiti v proračun občine. V tem smislu bodo poskušali s pobudo, hkrati pa bodo zavezo iskali tudi pri Zavodu za turizem.

Pri projektu parka za pse se zaenkrat krepijo le sodelovalne vezi, med tem ko je v MDS za komunalo, v okviru katere deluje SSVUJD, vedno bolj vroče … preučuje se namreč poslovanje Energetike, podobnost v poslovnih navadah v ostalih javnih podjetjih v Mariboru pa niti najmanj ni zgolj slučajnost. Naveličani zaprtih vrat, gluhih ušes in arogantnih gofelj upajo, da pridobijo konkretne rešitve s strani Tine Kraigher Mišič iz Odvetniške družbe Pirc Musar, ki je, preden se je zaposlila v odvetniški družbi, vodila pritožbene postopke v zadevah dostopa do informacij javnega značaja pri Informacijskem pooblaščencu, in bo to sredo ob 18.00 v Infopeki izvedla delavnico na temo »Kako do pomembnih informacij«.

Da bo zadnji letošnji zbor v centru mesta bolj prazničen, so se udeleženci dogovorili, da vsak prinese kakšno sladkarijo in/ali pijačo. Vabljeni na samoorganiziran prazničen prednovoletni zbor SČS Center in Ivan Cankar v četrtek, 17. decembra ob 18.00, v prostore Zveze prijateljev mladine!