S potepa po Koroških vratih

v petek, 7.6.2013 ob 18.00 smo se pred stavbo MČ Koroška vrata zbrali udeleženci zbora in moderatorji z namenom, da se sprehodimo po mestni četrti Koroška vrata, kot smo se predhodno dogovorili na 3. zboru. Sprehodili smo se po Vrbanski, Turnerjevi, Gosposvetski, Smetanovi ulici (vrtec) in delu Koroške ceste.

Na sprehodu smo si ogledali naslednje problematične točke (ki so že bile izpostavljene na zborih):
- smetnjake za ločevanje odpadkov, ki kazijo podobo omenjenih ulic
- zaparkirane zelene površine
- prometno nedisciplino (prehitra vožnja, neustavljanje pešcem na označenih prehodih, naglo speljevanje s cviljenjem koles,...)

Ogledali smo si tudi Smetanovo ulico v delu, kjer je fakulteta. Kljub luknjasti cesti in ozki stezi za kolesarje velja izpostaviti, da gre za poskus dobre prakse v upoštevanju kolesarskega prometa, saj je kolesarjem omogočeno, da se po cesti gibajo v obe smeri, čeprav je za avtomobile tam speljana enosmerna pot
Na Smetanovi smo se ustavili še pred enoto vrtcev Ivana Glinška in opazovali izjemno lepo igrišče, za katerega se bomo zavzeli, da ostane odprto do večera. Tako bomo omogočili okoliškim otrokom in staršem, da popoldanski čas preživijo na razgiban način.

Na ploščadi nad kopališčem Pristan, ki jo obkrožajo stavbe študentskega naselja, je to pomlad nastal prvi urbani vrt v MČ Koroška vrata. Ustavili smo se tudi tam in pogledali, kako uspeva. Ni kaj, društvo Aktiviraj se! se je dobro odrezalo.

Maloštevilčnejšo udeležbo gre pripisati slabemu vremenu, kar pa nas od sprehoda ni odvrnilo.