VABLJENI K SODELOVANJU


STORŽKOVANJE 2017 - 1. RADVANJSKI NATEČAJ

Že lansko leto je marsikdo v Radvanju razveselil svoje bližnje s storžem z lepo mislijo. Slišati je bilo veliko pozitivnih odzivov ljudi, ki so storž dobili ali nastavili. Veseli smo, da je bila naša pobuda uspešna in predlagamo, da jo izvedete tudi letos. Torej! Storžu dodajte trakec, na katerega privežite listič z lepo mislijo in ga podarite. Podarite ga osebno ali pa le obesite na sosedovo ograjo, drevo … Pomislite, kako se boste počutili, ko boste našli storž na kljuki vaših vhodnih vrat. Zagotovo lepo. Lahko pa stopite še korak naprej in se pridružite tekmovanju. Ustvarite umetniško delo, ki bo izrazilo pomen in vaš odnos do narave in našega kraja! Lahko je skulptura, mozaik ali kolaž, narejen iz naravnih materialov -  storžev.

K sodelovanju na natečaju vas vabimo SČS Radvanje, TD Radvanje in MČ Radvanje.

Smreka, ki je v našem okolju obilno prisotna, predstavlja stanovitnost, poštenost in pravičnost, storž pa je simbol rodnosti in izobilja.Vse to želimo za krajanke in krajane Radvanja. Povežimo se s skupnim simbolom, ki predstavlja naš kraj in popestrimo praznično vzdušje.

TEMA NATEČAJA: »Življenje v naravi!«

TEHNIČNA PRAVILA:
- skulptura naj bo narejena iz naravnih materialov, osnova pa je storž iglavcev
- velikost ni določena

SODELUJOČI:
- vsi krajani >> posamezno, družina, skupina
- predšolski otroci >> posamezno, skupina
- šolska mladina >> posamezno, skupina
- odrasli >> posamezno, skupina

OCENJEVANJE:
Izdelki bodo razporejeni glede na starost in število sodelujočih pri izdelavi izdelka. Ocenjeni bodo na podlagi glasovanja na javni prireditvi Božičkovanje, ki bo 15. 12. 2017 ob 17.00 na Radvanjskem trgu ob Pohorski ulici, v organizaciji TD Radvanje.
Kriteriji: originalnost, kreativnost, izrazna moč izdelka

PRIJAVA:
Na natečaj se prijavite s kratkim opisom izdelka, ki ga bomo uporabili za predstavitev in podatki izdelovalcev (ime, starost). Podatke pošljite do 10. 12. 2017 na elektronski naslov: minka.godec@gmail.com
Izdelke prinesete na dan prireditve, 15. 12. 2017, ob 16.00 na Radvanjski trg.

S sodelovanjem na natečaju dovoljujete, da se vaši izdelki uporabijo za razstavo v kraju, fotografiranje in objavo v občilih in spletnih straneh TD Radvanje, SČS Radvanje in MČ Radvanje.

NAGRADE:
Posamezniki (za vse starostne skupine): 9 knjižnih – glasbenih nagrad Založbe Pivec
Skupine:
- predšolski otroci: plesna urica z značilnostmi ljudskega plesa in iger (AFS Študent)
- šolska mladina (največ 30 članov): tri šolske ure spoznavanja golfa z vaditeljem na vadišču Golf kluba Branik pod Pohorjem podarja Golf klub Branik
- družina (največ 8 članov): dve uri badmintona v športni dvorani Draš in 4 pice podarja Športni center Draš
- odrasli (največ 10 članov): deset vstopnic za City kino premiero podarja Radio City