Zbor SČS Tabor, 23. 12. 2015


Potrudili se bodo, da se bo participatorni proračun izvajal tudi v njihovi četrti

Kljub predprazničnemu vzdušju vse naokrog, so se udeleženci tokratnega zbora SČS Tabor lotili zelo resnih tem. Pregledali so dosedanje uspehe in pogledali tudi na delovanje vnaprej. Zaobšli niso niti nedavnega referenduma o izenačitvi pravic istospolnih.

Med uspešno izvedene akcije vsekakor sodi čiščenje Betnavskega gozda, zadovoljni so, da se je začelo premikati pri urejanju zapuščenega športnega igrišča ob Metelkovi, vsekakor pa jih veliko dela še čaka. Potrudili se bodo, da se bo participatorni proračun izvajal tudi v njihovi četrti, s čimer bodo dobili možnost, da sami predlagajo, kaj naj se v njihovi četrti uredi. Zato bodo takoj z dopisom opozorili svet MČ Tabor, da se odzove na poziv MOM za izvajanje PP, česar lani pri pilotnem projektu  niso storili.

Kot se trudijo že od začetka svojega delovanja, bo zbor tudi v prihodnjem letu posvetil vso pozornost ponovni ozelenitvi Maribora. V ta namen so se dogovorili, da skupaj s SČS Nova vas in Magdalena (pa tudi ostalimi, če bodo pristopili) izvede odmevnejšo akcijo, s katero bi opozorili na dejstvo, da se v mestu drevje le odstranjuje, ne pa tudi nadomešča z novim.

Naslednji zbor bo v sredo, 13. 1. 2016.