Zbor SČS Tabor, 27. 1. 2016


Kako nas obravnava proračun

Na Taboru so se minulo sredo sosedje seznanili, kako se odvija delo Samoorganiziranega sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin (SSVUJD), kaj vse zajema predlog načrta komunalnih investicij na Taboru za letošnje leto in ali ta vsebuje Koseskega ulico. Nadaljeval se je pogovor o akciji Pogrešano drevo, udeleženci pa so zaključili z še vedno bolečo temo Ceste Proletarskih brigad.

Iz SSVUJD poročajo, kako se nadaljujejo aktivnosti v zvezi z obravnavo javnega podjetja Mariborski vodovod, zbor pa v zvezi s poročanjem ni imel nikakršnih pripomb. Udeleženci so v nadaljevanju ugotovili, da je mestna četrt Koseskega ulico z vsemi svojimi manjkajočimi komunalnimi elementi uvrstila na vrh priotitetnih nalog na Taboru za letošnje leto. Ker se zavedajo, da ni nikakršnega zagotovila, da se pripravljen načrt investicij kot celota uvrsti v občinski proračun, bodo pregledali osnutek le tega, ki bo kmalu v obravnavi, in ustrezno reagirali.

Predlog z zbora SČS Magdalena, da se sestanejo delovne skupine za drevesa in osmislijo nadaljnje aktivnosti v projektu Pogrešano drevo, je bil sprejet. Prav tako je čas, da se nadaljuje pogovor o igrišču ob Metelkovi, kot je ob zadnjem obisku napovedal najemnik. Udeleženci bodo zato preverili, ali so na voljo nove informacije, ki jih je najemnik čakal. Na koncu se je razprava spet konkretno dotaknila hrupne Ceste Proletarskih brigad. Udeleženci so resnično razočarani nad odnosom občinskih teles in ne razumejo, kako se lahko tako distancirajo od problematike, ki bremeni toliko sokrajank in sokrajanov zgolj zato, ker cesta ni v njihovi pristojnosti. Nadaljevali bodo razpravo na to temo in najverjetneje nadaljevali s pritiski na službe, ki postopke obravnavajo.

Naslednjič se spet srečajo v sredo, 10. februarja ob 18.00.