Zbor SČS Center in Ivan Cankar, 27. 5. 2015


Mesto je v rokah nas vseh

Na samoorganiziranem zboru Center in Ivan Cankar, dne 27.05., se je razvila obsežna debata o delu in načinu dela SSVUJD. Delegata zbora sta predstavila aktivnosti, s katerimi samoorganiziran svet za varstvo uporabnikov javnih dobrinv ztrajno skuša razbliniti meglo netransparentnosti delovanja javnih podjetij, ki onemogoča predloge občanov za delovanje javnih podjetij na način, kakor so zamišljena - v javno dobro. Debatirali smo tudi o tem, kako pomembno je, da delovanje SSVUJD pridobi popolno podporo samoorganiziranih zborov. To neizpodbitno dokazuje s svojim temeljitim in vztrajnim delom, a je enaka vztrajnost pomembna tudi pri uskladitvi Akta o ustanovitvi SSVUJD z vsemi samoorganiziranimi zbori v Mariboru.

DS za ureditev mestnega jedra je z veseljem poročala o odgovoru z Ministrstva za kulturo RS, s katerim so podprli zahteve občanov za umestitev UGM v stavbo bivšega SKD na Trgu Leona Štuklja. Odgovor so skupaj s svojo zahtevo posredovali na vse inštitucije, kjer zastaja dokumentacija ali politična volja za izvedbo tega koraka.

Zbor se veseli tudi skorajšnje delovne akcije očiščenja Piramide, ki jo bomo skupaj naredili v soboto, 06.06.2015, z začetkom ob 10.uri. Vsi, ki uživate v sprehodih na Piramido in tisti, ki se le želite razgibati in družiti s someščani, vabljeni na delovno akcijo. Prinesite orodje - krampe, vreče za smeti idr. - rokavice, kaj doma pripravljenega za malico zase in morda še za koga drugega. Tudi mi bomo priskrbeli osvežitev. Se vidimo!