Zbor SKS Kamnica, 6. 10. 2017


Eko subvencije

Tokratnega zbora SKS Kamnica se je udeležil tudi predstavnik mreže Ensvet, ki občanom predstavlja subvencije Ekosklada. Udeležencem je predstavil različne tipe subvencij, za katere lahko zaprosijo ob prenovi fasad, hiš, pri menjavi oken in vgradnji toplotnih črpalk, sončnih celic, izgradnji male čistilne naprave ipd. Prav tako je predstavil možno pridobitve kredita za zgoraj omenjene posege, ki ga Ekosklad ponuja po ugodnejših pogojih od bank.

Udeleženec še vedno ni dobil informacij, kateri lastniki hiš bodo morali sami zgraditi male čistilne naprave, ker ne bodo dobili priključka na kanalizacijo, zato bo na informacijskega pooblaščenca poslana pritožba.

Udeleženci so na KS Kamnica poslali tudi dopis glede ureditve Kamnice. Prebivalci Kamnice so namreč opazili kar nekaj neurejenih točk v kraju, ki bi se jih dalo urediti brez pretiranih finančnih vložkov. Opazili so, da je v kraju premalo košev za smeti, da so nekateri objekti v središču kraja neurejeni in da so mnoge ceste v Kamnici v slabem stanju. Prav tako so v dopisu pozvali krajevno skupnost, naj od občine zahteva, da se posveča tudi Kamnici, da bo obravnavana enakovredno kot preostale mestne četrti in krajevne skupnosti.

Naslednji zbor bo potekal 18. 10. 2017, ob 18:00.