SEPTEMBER JE TU. PRAV TAKO ŠE VEDNO ZBORI SČKS!

Že šesto jesen zapored z delom ta teden začenjajo samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti (SČS in SKS) v Mestni občini Maribor. V svojo sredino vabijo vse prebivalke in prebivalce, ki vam ni vseeno, kaj se v mestu dogaja. S svojimi opažanji, s skupnimi predlogi za spremembe in z opozarjanjem na nepravilnosti lahko vsak pomaga graditi mesto bolj prijazno vsem svojim prebivalcem.

Z zborom bodo 5. septembra začeli Pekrčani, ki se bodo kot vedno zbrali v prostorih krajevne skupnosti na Bezjakovi 4. Pregledali bodo, kaj je novega na temah, s katerimi so se ubadali do konca letošnje pomladi in se osredotočili na tiste, za katere se bodo udeleženci na zboru dogovorili, da jih obravnavajo še naprej.

V četrtek, 6. septembra se zberejo tudi aktivni v SČS Nova vas in sicer v dvorani MČ Nova vas, na Radvanjski 54. Na vseh zborih so udeleženci tisti, ki se dogovorijo, o čem bo tekla beseda, a je za zbor v Novi vasi gotovo, da bodo spregovorili o parku ob Pekrskem potoku. Že od začetkov snovanja tega projekta krajanke in krajani v njem aktivno sodelujejo, saj želijo, da so potrebe in želje uporabnikov bodočega parka čim bolj upoštevane.

Že delujočim desetim zborom v devetih MČ in dveh KS pa se to jesen pridružujejo Tezenčani. Nezadovoljni s stanjem v svoji četrti, posebej še z degradiranim okoljem, ki se z nekaterimi občinskimi načrti le še širi, so začutili potrebo, da se prično združevati in glasneje izražati svoje nestrinjanje s trenutnim tokom dogodkov ter zahtevati konkretnejše možnosti vključevanja, kar se tiče zadev svojega bivanjskega okolja. Po pomoč so se obrnili na moderatorke in moderatorje Iniciative mestni zbor, ki tudi sicer po mestu odpirajo takšne javne prostore za medsosedsko razpravo in jih zaenkrat tudi moderirajo. Tako zdaj skupaj vabijo vse prebivalce MČ Tezno, da se zberejo na prvem zboru SČS Tezno, v četrtek, 6. septembra ob 17.00, v prostorih MČ Tezno, na Panonski 12.

  • zbor SKS Pekre: sreda, 5. 9. 2018, ob 18.00, v KS Pekre, Bezjakova
  • zbor SČS Nova vas: četrtek, 6. 9. 2018, ob 18.00, v MČ Nova vas, Radvanjska 65
  • zbor SČS Tezno: četrtek, 6. 9. 2018, ob. 17.00, v MČ Tezno, Panonska 12

Vabljeni, da se pridružite!