VABILO NA ZBORE

BREZ MUJE SE ŠE ČEVELJ NE OBUJE

V tem tednu se lahko pridružite sokrajanom na treh zborih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS), ki jih že peto leto soorganizira Iniciativa mestni zbor:

  • zbor SKS Kamnica >> sreda, 18. 10. 2017, ob 18:00, KS Kamnica, Vrbanska 97
  • zbor SČS Koroška vrata >> četrtek, 19. 10. 2017, 18:00, MČ Nova vas, Radvanjska 65
  • zbor SČS Studenci >> četrtek, 19. 10. 2017, 18:00, MČ Studenci, Erjavčeva 43

V sredo bo zbor SKS Kamnica. Prav na povečanje prometa ob konicah na tej ulici so s preteklega zbora udeleženci opozorili vodstvo KS. Da bi bilo na cesti nujno treba urediti kolesarsko pot do Kamniškega drevoreda so med drugim zapisali v dopis, kjer opozarjajo tudi na druge pomanjkljivosti, ki jih opažajo, pa bi se marsikatera dala odpraviti brez velikih stroškov, le z več volje in sodelovanja krajanov.

V četrtek se bodo, kot vsak tretji četrtek v mesecu, zbrali v SČS Koroška vrata. O tej zgradbi velikokrat nanese beseda na zboru, predvsem zato, ker je že leta za izgradnjo nove rezerviranih na računu MČ skoraj 600.000 evrov, pa bi se jo z manj denarja dalo ustrezno obnoviti, preostanek pa za marsikaj koristneje porabiti. O bolnih platanah v četrti, vročevodu, parkiranju, luknjastih cestah je tekla beseda na preteklem zboru, do tokratnega bodo zbrali dodatne informacije in pripravili dopise pristojnim, ki jih, kot je že v navadi na zboru dopolnijo z mnenji udeležencev, tudi vašim, če se jim boste pridružili, in pošljejo pristojnim.

Redni udeleženci zbora SČS Studenci ugotavljajo, da sokrajani še vedno niso povsem dojeli, da se morajo, če želijo kaj spremeniti, angažirati tudi sami. Da je premalo priti na zbor, iznesti problem, potem pa čakati, da ga bo nekdo drug reševal. Prav zato je v skupnostnem dogovoru, po katerem delujejo zbori SČS in SKS zapisano pravilo direktne akcije. In to pravilo pomeni, da se tisti, ki opozori na problem, tudi zaveže, da bo pri reševanju tega problema tudi sodeloval. Na ta način so se zbori lotili že prenekaterega problema in prenekaterega tudi rešili, ker se problemi pač ne rešujejo sami.

Zbora SČS Nova vas v tem tednu izjemoma ne bo. Prestavljen je na torek, 24. 10., ko bodo izvedli prvo delavnico za urejanje parka ob Pekrskem potoku.