Zbor SČS Tabor, 27. 9. 2017


Po kakšnem ključu redarstvo med nepravilno parkiranimi vozili izbira tistega, ki prejme kazen?

Na zboru SČS Tabor, ki je potekal 27. septembra, so udeleženci spregovorili o več tematikah. Najprej je beseda ponovno tekla o Cesti zmage, kjer udeleženci še čakajo na odgovore občine (predvsem na vprašanje, kaj se je zgodilo z lesom posekanih dreves). Prav tako bo električna napeljava še vedno tekla po zraku, saj vsi stanovalci niso dal soglasja o služnosti - soglasja, da se lahko na njihova zemljišča namestijo števci. Udeleženci prav tako še zmeraj čakajo na odgovore v zvezi s posekom dreves na Fochevi ulici.

Nova tema, ki so jo udeleženci odprli, pa je bil odvoz vozil na Hočki, Metelkovi, Aljaževi in drugih ulicah. V zadnjem mesecu s pajkom množično odvažajo nepravilno parkirana vozila, česar prej niso počeli 50 let. Udeležencev ni zmotilo to, da se nepravilno parkirana vozila odpelje, ampak to, da se jih odvaža selektivno, saj kaznujejo zgolj posamezne, selektivno izbrane, voznike, ki so napačno parkirali svoj avtomobil, ne pa vseh. Zaradi tega so se odločili na redarstvo poslati vprašanje, po kakšnem ključu izbirajo vozila, katerih lastnike kaznujejo.

Udeleženci so prav tako opazili, da se je v zadnjem času močno povečal promet na Jadranski ulici. Mnogi vozniki pa po ulici precej divjajo, zato želijo doseči umiritev prometa. Prav tako so izpostavili križišče Focheve in Ljubljanske, kjer pogosto prihaja do nesreč, čeprav je na tem območju postavljena omejitev 30 km/h. Ampak le redkokdo se omejitve drži. S to na novo odprto problematiko se bo v prihodnje začela ukvarjati tudi Mestna delovna skupina za promet.

Naslednji zbor bo na Taboru spet v sredo, 11. novembra.