ZBORI SČS Maribora v tednu od 22. do 26. septembra

Na zborih samoorganiziranih četrtnih skupnosti (SČS) so prebivalci zaznali kopico problemov, ki so skupni več četrtim. Tako je v ta namen že nastala skupna delovna skupina za komunalo, zdaj pa se v SČS Tabor, Nova vas, Studenci in Radvanje ustanavlja delovna skupina za dokončanje južne mariborske obvoznice in podaljška Ceste Proletarskih brigad, saj je neznosen hrup, ki ga povzroča povečan tovorni in ostali promet skozi spalno naselje ob Cesti Proletarskih brigad, po Erjavčevi in Limbuški ter mimo osnovne šole Ludvika Pliberška na Lackovi postal neznosen in nevaren.

O tem se bodo, med drugim, pogovarjali udeleženci zbora SČS Tabor, ki bo v sredo, 24.9. ob 18.00, v prostorih MČ Tabor na Metelkovi 63.
Beseda o tem bo tekla tudi na zboru SČS Studenci, ki bo v četrtek, 25.9., ob 18.00 v MČ Studenci na Erjavčevi 43. Tam v ta namen krajani že podpisujejo peticijo, ki jo je doslej podpisalo okrog 400 najbolj ogroženih.
V SČS Magdalena bo zbor v INFOPEKI, ob Železnici 16 prav tako v četrtek, 25.9., ob 18.00. Udeleženci bodo nadaljevali s temo delitve viškov hrane ljudem, ki jo potrebujejo, podani pa bodo tudi odgovori delovne skupine o nekaterih prometnih zagatah v četrti.
V petek, 26.9., ob 18.00 se bodo v MČ Pobrežje, na Kosovelovi 11, kot zadnji v tem tednu zbrali na zboru SČS Pobrežje. Tam so z zadnjega zbora na DARS naslovili dopis o izvzetju dela mariborske hitre ceste iz vinjetnega režima, ker je nepravičen, saj zahteva nabavo vinjete le za osebna vozila, tovorna pa se po njej vozijo brezplačno. Posledica tega je, da vozniki osebnih vozil iščejo lokalne ceste po njihovi četrti, ki so tako preobremenjene. Tudi tokrat bo glavna tema zbora promet in okolje.

Če mislite, da ste premajhni,
da bi lahko kaj spremenili,
poskusite zaspati s komarjem v sobi.

afriški pregovor