V postopkih, ki se tičejo njihovega življenja in okolja,
je prebivalstvo pomemben partner

Tako kot že več kot pet let in po urnikih, kot so jih dogovorili udeleženke in udeleženci samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS), se bodo v tem tednu zbrali na petih zborih. Nanje vabijo vse svoje sokrajanke in sokrajane, ne glede na status, politično ali versko pripadnost ter kakršnokoli drugačnost, saj gre za odprte prostore, namenjene vsem, da opozarjajo na probleme v svojem okolju, jih poskušajo reševati, s tem pa graditi za vse prijaznejšo skupnost.

Vsi zbori v tem tednu so ob 18.00. V torek vabljeni na zbor SČS Magdalena in SČS Radvanje, v sredo bosta zbora SČS Pobrežje in SČS Tabor, v četrtek pa še zbor SČS Center in Ivan Cankar.

Udeleženke in udeleženci zborov se lahko pohvalijo s prenekaterim rešenim problemom v svoji skupnosti, pomembno pa je, da z vztrajnostjo in nenehnim opozarjanjem, dopovedujejo odločevalcem in občinskim uradnikom, da so v postopkih, ki se tičejo njihovega življenja in okolja, pomemben partner, katerega mnenje je treba upoštevati. To mnenje izoblikujejo na zborih skozi razpravo s konsenzom, brez glasovanja in ker več glav več ve, vabijo sokrajanke in sokrajane, da se jim pridružijo in s svojo udeležbo in razmišljanjem obogatijo mnenja in rešitve zbora.

  • Zbor SČS Radvanje>> torek, 25. 9., 18.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • Zbor SČS Magdalena>> torek, 25. 9., 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • Zbor SČS Pobrežje>> sreda, 26. 9., 18.00 >> MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • Zbor SČS Tabor>> sreda, 26. 9., 18.00 >> MČ Tabor, Metelkova 63
  • Zbor SČS Center in Ivan Cankar>> četrtek, 27. 9., 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16