RAZPRAVE O SKUPNOSTI TA TEDEN V PEKRAH, NOVI VASI IN NA TEZNEM
Najava zborov SČKS od 4. do 8. 3. 2019

Kot vsako prvo sredo v mesecu se bodo na zboru samoorganizirane krajevne skupnosti (SKS) Pekre v Domu kulture na Bezjakovi 4 zbrali Pekrčanke in Pekrčani, v četrtek pa vas, kot vsakih štirinajst dni, vabijo, da se jim na zboru pridružite v samoorganiziranih četrtnih skupnostih (SČS) Nova vas (MČ Nova vas, Radvanjska 65) in Tezno (MČ Tezno, Panonska 12). Vsi zbori se začenjajo ob 18. uri.

»Ker ne razumemo razlogov za spremembe v avtobusnem prometu, smo se obrnili na stroko. Gost na tokratnem zboru bo prof. dr. Marjan Lep, s Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo,« pravijo v SKS Pekre. Upajo, da bodo skupaj našli rešitev za probleme, ki jih je sprememba avtobusne linije št. 18 povzročila krajanom Peker ter delu Radvanja in na katere neuspešno opozarjajo že odkar je bila sprememba pred letom in pol uvedena. Problem je izravnalna postaja sredi naselja, podaljšan je čas vožnje, linija je spremenjena, vozni red ni prilagojen potrebam krajanov, ne starejšim, ne zaposlenim, niti osnovnošolcem …

Tezenčanke in Tezenčani se bodo tudi tokrat zbrali v prostorih MČ Tezno, čeprav dokončnega odgovora na njihovo vlogo za uporabo prostorov Svet MČ še ni sprejel. O čem bo tekla beseda tokrat, se bodo odločili na zboru samem, odvisno pa bo tudi od odgovorov, ki jih bodo do zbora dobili na poslane dopise občinskim in inšpekcijskim službam. V SČS Nova vas bodo tudi tokrat o svojem delu poročale delovne skupine za park ob Pekrskem potoku, za drevesa in novoustanovljena delovna skupina za tržnico Tabor. Tej sta se že pridružila dva udeleženca zbora SČS Tabor, računajo pa, da se bo našel še kdo, ki želi, da se zanimivi prostori podhoda in tržnice zapolnijo z vsebinami.