Objavljeno: 11.01 2015
 
   
MOM po za─Źeti obnovi pred leti, ne najde ve─Ź sredstev, za dokon─Źno sanacijo, ki je potrebna predvsem na nivoju temeljev, kjer zaradi neustrezne izolacije prihaja do zatekanja vlage v kletne prostore, zaradi ─Źesar so le ti neuporabni.
 
Objavljeno: 23.11 2014
 
   
Udele┼żenci zbora so ugotavljali, da se krajani KS Pekre premalo povezujejo, nekateri so mnenja da za povezovanje ni ravno dovolj mo┼żnosti.
 
Objavljeno: 8.12 2014
 
   
Na drugem zboru samoorganizirane─Ź krajevne skupnosti Pekre je bilo sprejetih kar nekaj sklepov, ki ┼że vodijo v konkretne aktivnosti.
 
Objavljeno: 19.12 2014
 
   
Predsednik KS pozval k sodelovanju in izrazil nestrinjanje z nakazano ┬╗dvotirnostjo┬ź re┼íevanja krajevne problematike, ki jo je prepoznal v poskusih ┬╗soliranja┬ź nekaterih udele┼żencev preteklih zborov.
 
Objavljeno: 24.01 2015
 
   
Udele┼żenci so se strinjali, da morajo stopiti skupaj, ker bodo le tako lahko ohranili vrtec v kraju, nad katerim visijo odlo─Źbe in┼ípekcijskih slu┼żb, ker ne odgovarja ve─Ź standardom.
 
Objavljeno: 9.02 2015
 
   
Sredina razprava prebivalcev na zboru SKS v Pekrah je bila burna, a so udele┼żenci kljub vsemu dosegli konsenz okoli nekaterih pomembnej┼íih to─Źk.
 
Objavljeno: 9.03 2015
 
   
Na enem od naslednjih zborov bodo v Pekrah, po zgledu iz Radvanja, razpravljali o mo┼żnostih, ki jih ponuja socialno podjetni┼ítvo.
 
Objavljeno: 4.04 2015
 
   
Prebivalci ob pekrskem delu Lackove ceste so ┼íe vedno brez priklju─Źka na kanalizacijo, ─Źeprav se je projekt za─Źel ┼że pred dvema desetletjema.
 
Objavljeno: 19.04 2015
 
   
Da se raz─Źisti dejansko stanje in obelodanijo prihodnji na─Źrti glede ureditve kanalizacijskih priklju─Źkov se bodo sestali z mariborskim uradom za komunalo.
 
Objavljeno: 10.05 2015
 
   
Minuli zbor Samoorganizirane krajevne skupnosti Pekre je bil obarvan predvsem v komunalno problematiko. Delovna skupina, ki je pri─Źela z delom zaradi umanjkanja dostojnega kanalizacijskega sistema, je zboru predstavila izsledke svojega dela.
 
Objavljeno: 5.06 2015
 
   
Na sredinem zboru prebivalcev SKS Pekre se je kljub skromnej┼íi udele┼żbi razvila plodna razprava, ki se je zaklju─Źila v nekaj sprejetih sklepih.
 
Objavljeno: 19.06 2015
 
   
Tako so udele┼żenci zbora samo organizirane krajevne skupnosti (SKS) Pekre opisali ob─Źutke o sestanku, ki ga je KS Pekre organizirala s krajani in predstavniki Urada za komunalo, promet in prostor MO Maribor.
 
Objavljeno: 5.10 2015
 
   
Za minuli zbor SKS Pekre se je pri─Źakovalo, da bo pokal po ┼íivih, saj so pred tem krajani izrazili ┼żeljo bolje se informirati o za zdaj ┼íe vedno zgolj informaciji, da je tudi v njihovi okolici predvidena lokacija za dolgoro─Źnej┼ío nastanitev beguncev.
 
Objavljeno: 18.10 2015
 
   
Na zboru SKS Pekre so udele┼żenci razpravljali o osnovnih ┼żivljenjskih pogojih in infrastrukturi, ureditev katere je zakonska obveza mestne ob─Źine, pa je ta vedno znova ne more zagotoviti.
 
Objavljeno: 27.11 2015
 
   
Rde─Źa nit tokratnega zbora je bilo sodelovanje med krajani Peker in izvoljenim svetom krajevne skupnosti, ki je bilo ob za─Źetku novega mandata spodbudno, zdaj pa tako krajani kot ─Źlani sveta s sodelovanjem niso zadovoljni.
 
Objavljeno: 7.01 2016
 
   
Pripravljenost na direktno akcijo ni ravno polo┼żena v zibko in Pekr─Źani ┼íele imajo za ugotoviti, kak┼íne mo─Źi v sodelovanju in solidarnosti pravzaprav le┼żijo.
 
Objavljeno: 4.02 2016
 
   
Udele┼żenci SKS Pekre so se na de┼żevnem dnevu sestali v domu kulture Pekre in obudili debato in idejo o sodelovanju s krajevno skupnostjo.
 
Objavljeno: 6.03 2016
 
   
Udele┼żenec je ugotavljal, da se Svet sicer opazno trudi kaj postoriti v kraju, ne more pa prese─Źi hierarhi─Źnega razmi┼íljanja.
 
Objavljeno: 18.03 2016
 
   
Ponovno smo na─Źeli nezainteresiranost Pekr─Źanov zato, da stopijo skupaj in za─Źno kot skupnost re┼íevati probleme, ki smo jih na njihovih zborih ┼że iks-krat premlevali.
 
Objavljeno: 18.04 2016
 
   
Pekr─Źani so veseli, da je v prora─Źunu zajeta izgradnja Pekrskega vrtca na katerega ─Źakajo ┼że desetletje in upajo, da se bo to realiziralo.
 
Objavljeno: 12.03 2018
 
   
Sicer je k vro─Źini na zadnjem zboru SKS Pekre svoje dodal tudi termostat, ki je bil v prostoru za ─Źasa zbora nastavljen na poletnih 25 stopinj Celzija, a tudi ob ni┼żjih temperaturah bi bilo ozra─Źje med ┼ítevilnimi udele┼żenimi enako vro─Źe. Zaradi avtobusa.
 
Objavljeno: 5.06 2016
 
   
Minuli zbor v Pekrah sta obiskala udele┼żenca, ki sta sku┼íala predstaviti skrajno ─Źudna dogajanja v kareju Bezjakova ulica ÔÇô Ulica Jelen─Źevih.
 
Objavljeno: 9.09 2016
 
   
Naj spomnimo, najbolj pere─Ź problem v vsej zgodbi je nasip, 8 metrov visok navoz zemlje, ki je pod sabo zakopal komunalno infrastrukturo, za katero nih─Źe ne ve, v kak┼ínem stanju je. Kako jo bo mo─Ź sanirati, ko je tako nedostopna, pa tudi ni jasno nikomur.
 
Objavljeno: 23.09 2016
 
   
Informacija, ki so jo krajani Peker pridobili iz projektne pisarne Mesne ob─Źine Maribor, je udele┼żence zbora zelo razveselila.
 
Objavljeno: 10.10 2016
 
   
Zbor v Pekrah se je tudi tokrat posvetil nekaterim resnim, zelo konkretnim te┼żavam, ki pestijo to krajevno skupnost.
 
Objavljeno: 12.11 2016
 
   
Kljub razpravi, da bi morali stvari vzeti v svoje roke in se podati v neposredno akcijo, so bili na koncu prisotni prepri─Źani, da je maraton, na katerega so se podali, prava odlo─Źitev.
 
Objavljeno: 11.12 2016
 
   
Na prihajajo─Źem Mestnem zboru bi se lahko lotili teme, kaj so dol┼żnosti uradnikov, ali so dol┼żni odgovarjati in predvsem, kak┼íni morajo biti ti odgovori in informacije, ki jih dobivajo krajanke in krajani s pristojnih uradov in drugih institucij.
 
Objavljeno: 6.01 2017
 
   
Izjemno zanimiva je bila tudi pobuda, da bi krajani_ke skupaj s KS organizirali_e akcijo nabave aplikacije iHELP, ki je namenjena hitremu SOS obve┼í─Źanju v primeru nujnih zdravstvenih zapletov.
 
Objavljeno: 3.02 2017
 
   
─îe je v teh hladnih zimskih dneh zamrznil tudi sporni nasip v Pekrah, pa niso otrdeli tisti, ki si prizadevajo razre┼íiti problematiko, povezano z njim, predvsem pa zagotoviti, da do komunalnih te┼żav zaradi njega ne bi ve─Ź prihajalo.
 
Objavljeno: 6.03 2017
 
   
Udele┼żence_ke pa ┼íe vedno bega najpomembnej┼íe, to pa je stanje kanalizacije oziroma primernost poteka kanalizacije v oziru na novo nastali nasip.
 
Objavljeno: 10.04 2017
 
   
Med tem ko postopek nadzora ┼íe ni zaklju─Źen, pa je izvajalcu konec lanskega leta odrejeno, da do za─Źetka leto┼ínjega maja odstrani nezakonito navo┼żeno zemljino, ki se je namesto na eni, pojavila na ve─Źih parcelah.
 
Objavljeno: 30.01 2018
 
   
Kompromisna rešitev, ki so jo podprli tudi na zboru SČS Radvanje, predlaga kombinirano uporabo obeh voznih tras - stare in nove.
 
Objavljeno: 10.05 2017
 
   
Ko ob─Źinski urad, med drugim pristojen za javno kanalizacijsko omre┼żje pove, da za kanalizacijo ni pristojen.
 
Objavljeno: 14.09 2017
 
   
Lep, prostoren otro┼íki vrtec z zunanjim igri┼í─Źem je ┼że odprl vrata pekrskim mal─Źkom, poskusno pa je urejeno tudi kro┼żi┼í─Źe na Lackovi.
 
Objavljeno: 13.10 2017
 
   
Udele┼żenci SKS Pekre so se tokrat posve─Źali te┼żavam v okolju in prometu.
 
Objavljeno: 15.01 2018
 
   
Minulo sredo je bilo na zboru samoorganizirane krajevne skupnosti Pekre premalo stolov. Skupnostni prostor so dodobra napolnili uporabnice in uporabniki avtobusne proge ┼ítevila 18, ki je bila v za─Źetku ┼íolskega leta spremenjena.
 
Objavljeno: 13.09 2018
 
   
Zbor je sklenil na MOP poslati pobudo o ni─Źnosti okoljevarstvenega dovoljenja, v dokaz pa prilo┼żiti ┼íe posnetke, ki ka┼żejo na to, da je sporni nasip obstajal ┼że pred izdajo spornega dovoljenja.