Poročilo o aktivnostih

oktober 2013 – december 2013

Cilj 1: Izložbe praznih občinskih poslovnih prostorov so kratkoročno urejene. Prazne izložbe se izkoristijo kot začasni razstavni prostor, za promocijo izdelkov ali dejavnosti.

Oktober

  • Na osnovi Evidence poslovnih prostorov v območju mestnega jedra (evidenca je pridobljena od MoM, Mestna uprava, Urad za gospodarske dejavnosti, Sektor za gospodarjenje s poslovnimi in upravnimi prostori, junija 2013), Delovna skupina prosi za soglasje za ureditev izložb najmanj petih praznih lokalov v Gosposki ulici, za termin božično-novoletnih praznikov 2013/2014.

November

  • 13. novembra MoM opravi javno licitacijo lokalov iz Evidence. Po licitaciji ostane prost lokal na Gosposki št. 16. MoM iniciativi omogoči dostop oz. poda soglasje za uporabo izložbenega prostora.
  • Delovna skupina naredi osnutek seznama posameznikov, poslovnih subjektov in inštitucij, ki bi jih rada povabila k sodelovanju.
  • Ker je zainteresiranih za iniciativo več kot razpoložljivih izložb, se k sodelovanju pozovejo tudi lastniki sosednjih praznih lokalov. Od lastnikov se pridobi soglasje za dostop lokaloma na Gosposki št. 18 in št.20.

December

  • Na poziv k sodelovanju pri ureditvi praznih izložb so se takoj odzvali SNG, Galerija Premzl, Srednja šola za gostinstvo in turizem, oblikovalski studio »Miricota«, galerist V. Pečar, in italijanski gostujoči umetnik iz programa SobaZaGoste, Marco Bonaccolto (program je koprodukcija Pekarne Magdalenske mreže in Narodnega doma Maribor).
  • Delovna skupina, v sodelovanju s širšim krogom članov iz SČS Center in Ivan Cankar, opravi nujna dela na pripravi prostorov - čiščenje, pometanje - in preda izložbe v izdelavo zgoraj omenjenim inštitucijam, poslovnim subjektom in osebam.
  • Za promocijo same civilne iniciative se izkoristi ena od izložb v lokalu na Gosposki št. 16. pri pripravi promotivnega plakata je sodelovalo več članov SČS Center in Ivan Cankar.

Delovna skupina je svoje dejavnosti aktivno koordinirala z organizatorji in izvajalci programa Živa dvorišča, ki v predprazničnem času v Gosposki ulici izvajajo svoj program.

 

KAZALNIK NAPREDKA
V času do Novega leta 2013/2014 se uredijo izložbe treh praznih lokalov na Gosposki ulici, s sedmimi izložbenimi okni.

FINANCIRANJE
Izdelava izložbenega prostora je za civilno iniciative finančno nezahtevna. Izdelavo izložb krijejo sodelujoči sami.

Promocijo IMZ z izdelavo promotivnega plakata podprejo sami člani SČS Center in Ivan Cankar.